Volleybalspeeltuin

Sport voor peuters bij VV Haaglanden
Sinds 2016 biedt Volleybalvereniging Haaglanden ook ruimte om te sporten voor kinderen van 2 tot 6 jaar. In deze leeftijdsgroep zijn we voornamelijk bezig met activeren, ontwikkelen, bewegen, ontdekken. Maar er is een groot verschil in ontwikkeling tussen kinderen van 2 en 6 jaar. Daarom werken we in groepen van 2-4 en 4-6. Dit zijn geen vaste leeftijdsindelingen want het ene kind ontwikkelt sneller dan het andere, maar blijft op een andere leeftijd dan weer hangen, waardoor over en weer inhalen toch steeds weer aan de orde is.

Daarom geven we ook alle ouders mee: Forceer het proces niet, elk kind ontwikkelt op eigen tempo en zal op sommige gebieden sneller gaan dan op andere. Meet dus niet aan andere kinderen, maar geniet van het traject dat je kind doorgaat en vier de successen!

Beide groepen trainen op zaterdagochtend van 9.15-10.00 uur in sporthal Essesteyn. In de winter wijken we uit naar Forum Sport.

De volleybalspeeltuin is door VV Haaglanden uitbesteed aan Sportjeal.nl uit Den Haag. De peuters worden dus professioneel geleid door Rogier Van Meggelen en Sven Walleze. Ze zijn beiden gepassioneerde trainers die ontwikkeling hoog in het vaandel hebben.

Meedoen?
Zin om mee te doen? Neem dan even contact op via volleybalspeeltuin@vvhaaglanden.nl of bel Annique de Waard (06-23320785 ) of Sanne Ros (06-12632707).
Hier kan je ook al je andere vragen met betrekking tot de volleybalspeeltuin kwijt. De eerste twee trainingen kun je vrijblijvend meedoen,  ben je dan enthousiast (vast!) en wil je lid worden dan bedragen de kosten € 60,50 per half jaar.

Al onze jeugdtrainers beschikken over een VOG

Over de Volleybalspeeltuin
De trainingen worden gegeven vanuit de visie van het Long Term Athlete Development (LTAD). Het is een belangrijke ontwikkelvisie waarop gestuurd wordt “van beweging naar sport”. “We vinden het belangrijk om ieder kind een kans te bieden om zijn weg in de sport te vinden. Daarin zijn uiteindelijk breedtesport en topsport gelijkwaardig; voor ieder liggen de mogelijkheden en ambities anders, maar we willen het faciliteren zodat ieder het maximale binnen die wensen en mogelijkheden uit zichzelf kan halen. Het streven is dat ieder zijn eigen weg kan kiezen en dat er niet voor hem of haar gekozen wordt.” Aldus Sven Walleze.

Wat kan je verwachten verwachten?
Voor 2-4 jarigen
Het beweegparcours is hier het centrum van de hele training. Op blote voeten, samen met mama en/of papa over het parcours, samen spelletjes spelen en allerlei oefeningetjes doen. We zeggen samen met mama en papa omdat deze tijd samen erg belangrijk is.

Dit proces stopt ook niet na deze training, het gaat verder thuis, op school, bij familie,… Na elke training geven we dan ook oefeningen mee om thuis te doen. Geen saaie dingen maar leuke beweegrituelen om tijdens standaard rituelen te implementeren.

Voorbeeldje: Vlak voor het slapen moeten de tanden gepoetst. Vanuit de stoel wordt naar de trap geslopen, op de trap wordt van trede naar trede gesprongen, naar de badkamer lopen we op de tenen, tijdens het tanden poetsen staan we afwisselend op één been en dan rollen we naar bed. (kids worden uitgedaagd, bewegen, stribbelen niet meer tegen en worden rustiger door dit soort rituelen).

Elke training duurt 45 minuten en wordt begeleidt door een geschoolde trainer vanuit Sportjeal en 2 assistenten vanuit de vereniging.

4-6 jarigen
Het epicentrum van de training blijft ook hier het parcours. Klimmen, klauteren, springen, … blijven toch nog steeds bewegingen die nog niet volledig ontwikkeld zijn.

We gaan dus drie kwartier actief bewegen op het parcours, dit keer met opdrachten tijdens het bewegen (een bal vangen tijdens het springen op een trampoline, achteruit op de evenwichtsbalk, het hele parcours lopen met een bal die ze niet mogen loslaten,…).

Tijdens de training wordt regelmatiger gestopt om met de bal of met andere objecten aan de slag te gaan. Hier gaan ouder en kind ook nog steeds samen aan de slag. Opdrachten worden complexer en krijgen steeds meer uitdaging.

We blijven breed bewegen en richten ons niet zozeer op volleybal. Sportbreed opleiden en vooral motorisch ontwikkelen met veel fun- factor zijn nog steeds de kern van het verhaal.